Sevärdheter i LondonLondon erbjuder många sevärdheter

När du befinner dig i den brittiska huvudstaden saknar du aldrig en intressant plats att besöka, oavsett hur många gånger du har varit i denna kända stad. Oavsett om du är intresserad av konst, historia, sport eller arkitektur så kommer du att hitta det här plus många andra fina sevärdheter.

Buckingham Palace

Buckingham Palace Road / The Mall, London SW1A 1AA; +44 02077667300; www.royal.gov.uk
‎Buckingham Palace är den brittiska drottningens officiella Londonresidens och ett av de mest kända husen i världen. Du kan besöka 19 överdådigt dekorerade statsrum här, i vad som också är det styrande högkvarteret för den brittiska monarkin, en plats som välkomnar cirka 50 000 personer i officiella sammanhang varje år. Förutom de finaste möblerna så är dessa rum även smyckade med klassiska konstverk av berömda målare som Rembrandt, Rubens och Poussin. Kom under sommaren så kan du se det berömda vaktbytet helt gratis utanför palatset kl. 11.30 varje dag. Inträde 165 SEK, med rabatt för studenter och pensionärer.

Tate Modern

53 Bankside, London SE1 9TG; +44 08719713781‎; www.tate.org.uk
Inget besök i den brittiska huvudstaden skulle vara komplett utan att besöka denna sevärdhet, som är ett av Europas ledande gallerier för modern och nutida konst. Dess fantastiska samling med cirka 60 000 konstverk inkluderar brittiska verk från 1500 till idag, likväl som en omfattande samling av internationell konst från de senaste 100 åren. Håll ögonen öppna efter fantastiska mästerverk av Francis Bacon, William Blake och J M Turner. Galleribyggnaden är en sevärdhet i sig då den ligger i en tidigare kraftstation. Öppet dagligen från 10.00 till 18.00, och till 22.00 på fredagar och lördagar. Det är gratis att gå in förutom vid stora tillfälliga utställningar.

London Eye

Minster Court, Westminster Bridge Road, London SE1 7JB; +44 08709908881‎; www.londoneye.com
London Eye byggdes för att markera ankomsten av det nya milleniet och har snabbt blivit en av de främsta sevärdheterna i London. Tre miljoner människor kommer varje år för att ta en 30-minuters tur i det 153 meter höga hjulet, som erbjuder en oslagbar vy över hela staden upp till 40 km därifrån. Det är lätt att ta sig hit med buss eller tunnelbana, och du kan lätt gå hit från Westministerområdet. Boka online så sparar du 10% på entréavgiften, som kostar 300 SEK per person. Öppet dagligen från 10.00 till 20.00 på vintern och 10.00 – 21.00 på sommaren.

Madame Tussauds

Marylebone Road, London NW1 5LR; +44 0871 894 3000;www.madametussauds.com/london
Madame Tussauds är förmodligen det mest kända vaxmuséet i världen och här finns en bred och underbar samling av extremt verklighetstrogna vaxarbeten. Om du inte har haft möjlighet att träffa din favoritkändis så finns det goda chanser att du kommer att kunna stå bredvid en mycket verklighetstrogen kopia av honom eller henne på detta roliga museum. Hollywoodstjärnor, sportstjärnor, världsledare och de största namnen inom musikvärlden finns alla samlade här. Detta museum har visat sig vara så populärt att det nu har globala verksamheter i New York, Shanghai, Hollywood, Hong Kong, Las Vegas, Washington D.C., Amsterdam och Berlin. Boka dina biljetter på muséets hemsida för att få 10% rabatt på inträdesavgiften.

Tower of London

202-203 Grange Road, City of London, Greater London SE1 3AA; + 44 08444827777‎; www.hrp.org.uk
Detta historiska slott byggdes redan 1066 av Vilhelm Erövraren och det här slottet har haft många användningsområden under århundradena, så som palats, fästning, avrättningsplats och till och med ett zoo! Idag kan du besöka detta UNESCO världsarv och blicka upp mot det centrala vita tornet, se de ovärderliga kronjuvelerna och gå genom kungens medeltida sängkammare. Detta berömda slott ruvar även på många fina berättelser från forna tider om hjältarna som har tillbringat tid här. Medan du är här kan du också få uppleva den fantastiska utsikten över Tower Bridge från toppen av Tower Hill. Inträde 190 SEK, med rabatterade priser tillgängliga för pensionärer och studenter.