Stränder London 

Var hittar man London stränder?

Var hittar man London's bästa stränder?

Även om staden är mer känd för sina gråa skyar, kan du bli överraskad över att upptäcka att det finns ett antal stränder i London som besökare kan åka till. Under 1930-talet var det faktiskt mycket vanligt att Londonbor solbadade vid Themsens stränder mitt i stadens hjärta! Nu för tiden brukar semesterresenärer oftast resa en kort bit utanför staden till en av flera populära havsnära platser nära London.

Southend är en av de mest välbesökta resorterna. Denna strandstad är belägen där Londons flod möter havet i sydöstra England och man tar sig lätt hit på lite mer än en timme från staden med tåg, buss eller bil. Southend har kännetecknet att det är platsen för världens längsta nöjespir – dussintals nöjesplatser radar upp sig längs vägen intill sandstranden. Det finns även ett antal mindre stränder som specialiserat sig på olika hobbys, från en familjedag ute till äventyrliga vattensporter som drakflygning. Det finns också ett bra utbud med butiker i staden som uppfyller alla dina shoppingbehov.

Brighton är en annan mycket populärt resortstad som lockar cirka åtta miljoner semesterresenärer varje år. Det ligger lite närmare London än Southend, bara 50 minuter bort med direkttåg. Området vid havet är ett bra alternativ för avkoppling på den långa stranden och här finns även ett bra utbud av barer, restauranger, klubbar och andra nöjesplatser. Om du kommer i maj kan du se några av de förstklassiga kulturevenemangen under Brightonfestivalen, Storbritanniens näst största konstfestival.